Nieuwsarchief

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering (17 maart 2018)
Hierbij nodigen we u van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering van HSV. Deze zal plaatsvinden op maandag 19 maart van 20.00 tot 21.00 in It Maskelyn in Hardegarijp. De ledenvergadering is bestemd voor alle leden, ouders/verzorgers van leden en de trainsters van HSV. We willen u graag informeren over de lopende zaken waarmee het bestuur zich bezighoudt en we hopen op uw komst en betrokkenheid.
Hieronder de documenten van de Agenda, het Jaarverslag en de Notulen van de ALV van vorig jaar.
Instroming Jazz 1 (6-9 jaar) (12 maart 2018)
Er bestaat wat onduidelijkheid over de instroming van de jongste jazzgroep van 6-9 jaar. In het vorige nieuwsbericht werd verkondigt dat er na de Friese Kampioenschappen instroom weer mogelijk is. Dit is echter niet het geval. Wanneer iemand stopt bij deze jazzgroep is er pas weer plaats.
Wel is er voldoende ruimte bij het turnen en de ritmische gymnastiek. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Monique Osinga via het contactformulier op de website.
De tweede plaatsingswedstrijd voor zowel turnen als ritmische gymnastiek (12 maart 2018)
Op zaterdag 10 maart waren de 2e plaatsingswedstrijden voor zowel het turnen als de ritmische gymnastiek.
Marjanne Hoekstra (turnen) ging zaterdag naar Burgum en met goede resultaten. Ze werd in een sterk deelnemersveld 14e in haar categorie.
In Nieuwe Pekela kwamen Thirza Ho-A-Hing, Rigt Anne Beetsra, Emi Gunnink, Leondra de Sloten, Merel Wieringa, Fenna Bosma, Emmy de Boer en Marije Hummel in actie. Bij de mini’s individueel werd Rigt Anne 7e en Thirza 8e. Bij de benjamins werd Emi knap 12e en Leondra bij de pré-junioren 19e. Bij de junioren werd Merel 20e en tot slot de senioren waar Emmy 14e werd en Marije 10e.
Allemaal gefeliciteerd met jullie behaalde plaats, erg knap en goed gedaan!
turnen 2e plaatingswedstrijd merel, fenna, emmy en marije
Links: Marjanne Hoekstra ; Rechts: Marije Hummel, Emmy de Boer, Fenna  Bosma en Merel Wieringa.
ACRO-debuut van Aya en Vera (14 januari 2018)
Gisteren op zaterdag 13 januari had HSV een debuut in de ACRO-gymnastiek: Aya en Vera van de turnselectie leek het leuk om samen met de selectietrainster een oefening te maken en deden gisteren voor het eerst mee met een ACRO wedstrijd, die in Surhuisterveen gehouden werd. Ondanks dat HSV nog nooit ACRO heeft gegeven en er voor de meiden maar weinig tijd was om te oefenen, hebben Aya en Vera een prachtige dans laten zien die zelfs de tweede prijs opleverde! Echt superknap gedaan meiden!
En vanwege het succes mogen andere meiden die belangstelling hebben voor ACRO contact opnemen met de selectietrainster van turnen.
turnen
Het regent medailles bij de Friese Kampioenschappen Jazz (13 januari 2017)
Vandaag waren de Friese Kampioenschappen Jazz Dance in Holwerd. Er deden veel meiden mee uit verschillende leeftijdscategorieën en er zijn in totaal tien medailles gewonnen die dag waarvan drie meiden (Dian Huiberts, Rosalyn van Duinen en Norah Willekes) Fries Kampioen zijn geworden! Supergoed gedaan meiden!
jazz1 jazz2
Nieuwe trainsters (23 november 2017)
Onze trainingsstaf is begin dit seizoen uitgebreid! Per september hebben we de volgende juffen mogen verwelkomen:
– Aukje Postma: peuter/kleuter beweeguur op woensdag
– Inge Rodenhuis: turnen recreatie op woensdag
– Maaike Buser: ritmische gymnastiek op vrijdag
Daarnaast hebben we afscheid genomen van Roosmarijn Piek en Irene Mink, beide ritmische gymnastiek. Roosmarijn heeft Maaike de afgelopen periode ingewerkt en zal op de achtergrond nog betrokken blijven.
Ledenstop Jazz 1 (23 november 2017)
Er is een tijdelijke ledenstop voor jazzdance 1, 6-9 jaar. Na de Friese Kampioenschappen in februari 2018 is instroom weer mogelijk. Bij zowel de eerste turngroep (woensdag 14.30 – 15.30 uur) als de ritmische gymnastiekgroep (vrijdag 16.00 – 17.00 uur) is voldoende ruimte voor deze leeftijdscategorie.
Peuter/kleuter beweeguur (22 november 2017)
Sinds dit seizoen bieden we een peuter/kleuter beweeguur aan op woensdagmiddag. In dit uur kunnen de kinderen spelenderwijs kennismaken met de verschillende disciplines van HSV. Onder begeleiding van juf Aukje worden de basiselementen van gymmen en dansen aangeleerd. Er is nog ruimte voor nieuwe leden; de les wordt gegeven op woensdag van 15.45 – 16.30 uur in sporthal ‘de Hege Fiif’.
Trainingspakken en gympakjes (22 november 2017)
De afgelopen tijd zijn er verschillende vragen geweest over het aanschaffen van (gebruikte) trainingspakken en gympakjes. We horen graag van de leden wie een verenigingspakje (turnen) of trainingspak wil bestellen en/of verkopen. Na de inventarisatieronde zullen we, indien nodig, eind dit jaar een bestelling plaatsen bij Muta.
Wanneer je je trainingspak of turnpakje wilt verkopen of je wilt juist eentje aanschaffen kan je dat tot 10 december per mail aangeven via turnen@hsv-hardegarijp.nl .
Grote Clubactie (20 november 2017)
Zoals bekend is doen we ook dit jaar mee aan de Grote Clubactie. Er is al een mooi aantal boekjes ingeleverd. Wanneer je nog een boekje mocht hebben kan je deze inleveren tot dinsdag 21 november bij je trainster of in de HSV-kast.
Wijziging rooster Ritmische Gymnastiek (29 oktober 2017)
Het lesrooster van ritmische gymnastiek wijzigt per 1 november 2017. Het rooster is als volgt:
16.00 – 17.00 uur RG groep 3,4,5 – juf Maaike
17.00 – 18.30 uur RG selectie – juf Maaike18.30 – 19.30 uur RG groep 6,7,8,VO – juf Maaike
Alle leden zijn per e-mail op hoogte gebracht.

Jazz Dance 1 Vol (29 september 2017)
De Jazz Dance groep 1 is vol en er kan geen instroming meer plaatsvinden. Na de Friese Kampioenschappen in februari is instroom weer mogelijk.

Contributie 2017-2018 (26 september 2017)
De nieuwe bedragen voor de contributie zijn berekend door de penningmeester. Ga naar de contributie-pagina voor het nieuwe overzicht.
Turnkamp juni 2017 (20 september 2017)
De meiden, trainsters en begeleiders hebben afgelopen juni een fantastisch turnkamp gehad. Hier een kleine terugblik van het aantal foto’s wat toen gemaakt is!
turnkamp1 turnkamp2 turnkamp3 turnkamp4 turnkamp5 turnkamp6 turnkamp7 turnkamp8 turnkamp9 turnkamp10
Wijziging in tijd Peuter/kleuter gymuur (20 september 2017)
Vanaf volgende week zal het peuter/kleuter gymuur op 15.45 starten.
De Grote Clubactie 2017 (19 september 2017)

Ja! De Grote Clubactie is weer van start gegaan. Veel boekjes zijn al aan de leden uitgedeeld en zij kunnen aan de slag tot 27 oktober! Wij wensen alle lotenverkopers erg veel succes!
– Heb je nog geen boekje? Dan wordt hij deze week uitgedeeld. Heb je na een week nog geen boekje? Meld het even bij de trainster.
– Heb jij je boekje al vol? Super! Dan kan je die bij de trainster inleveren!

P. S. Heb jij een leuke foto van je verkoop van de loten en mag deze op social media? Stuur een berichtje naar Monique via 0612308582 of een mailtje aan webmaster@hsv-hardegarijp.nl