Nieuwsarchief

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering (17 maart 2018)
Hierbij nodigen we u van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering van HSV. Deze zal plaatsvinden op maandag 19 maart van 20.00 tot 21.00 in It Maskelyn in Hardegarijp. De ledenvergadering is bestemd voor alle leden, ouders/verzorgers van leden en de trainsters van HSV. We willen u graag informeren over de lopende zaken waarmee het bestuur zich bezighoudt en we hopen op uw komst en betrokkenheid.
Hieronder de documenten van de Agenda, het Jaarverslag en de Notulen van de ALV van vorig jaar.
Instroming Jazz 1 (6-9 jaar) (12 maart 2018)
Er bestaat wat onduidelijkheid over de instroming van de jongste jazzgroep van 6-9 jaar. In het vorige nieuwsbericht werd verkondigt dat er na de Friese Kampioenschappen instroom weer mogelijk is. Dit is echter niet het geval. Wanneer iemand stopt bij deze jazzgroep is er pas weer plaats.
Wel is er voldoende ruimte bij het turnen en de ritmische gymnastiek. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Monique Osinga via het contactformulier op de website.
De tweede plaatsingswedstrijd voor zowel turnen als ritmische gymnastiek (12 maart 2018)
Op zaterdag 10 maart waren de 2e plaatsingswedstrijden voor zowel het turnen als de ritmische gymnastiek.
Marjanne Hoekstra (turnen) ging zaterdag naar Burgum en met goede resultaten. Ze werd in een sterk deelnemersveld 14e in haar categorie.
In Nieuwe Pekela kwamen Thirza Ho-A-Hing, Rigt Anne Beetsra, Emi Gunnink, Leondra de Sloten, Merel Wieringa, Fenna Bosma, Emmy de Boer en Marije Hummel in actie. Bij de mini’s individueel werd Rigt Anne 7e en Thirza 8e. Bij de benjamins werd Emi knap 12e en Leondra bij de pré-junioren 19e. Bij de junioren werd Merel 20e en tot slot de senioren waar Emmy 14e werd en Marije 10e.
Allemaal gefeliciteerd met jullie behaalde plaats, erg knap en goed gedaan!
turnen 2e plaatingswedstrijd merel, fenna, emmy en marije
Links: Marjanne Hoekstra ; Rechts: Marije Hummel, Emmy de Boer, Fenna  Bosma en Merel Wieringa.
ACRO-debuut van Aya en Vera (14 januari 2018)
Gisteren op zaterdag 13 januari had HSV een debuut in de ACRO-gymnastiek: Aya en Vera van de turnselectie leek het leuk om samen met de selectietrainster een oefening te maken en deden gisteren voor het eerst mee met een ACRO wedstrijd, die in Surhuisterveen gehouden werd. Ondanks dat HSV nog nooit ACRO heeft gegeven en er voor de meiden maar weinig tijd was om te oefenen, hebben Aya en Vera een prachtige dans laten zien die zelfs de tweede prijs opleverde! Echt superknap gedaan meiden!
En vanwege het succes mogen andere meiden die belangstelling hebben voor ACRO contact opnemen met de selectietrainster van turnen.
turnen
Het regent medailles bij de Friese Kampioenschappen Jazz (13 januari 2017)
Vandaag waren de Friese Kampioenschappen Jazz Dance in Holwerd. Er deden veel meiden mee uit verschillende leeftijdscategorieën en er zijn in totaal tien medailles gewonnen die dag waarvan drie meiden (Dian Huiberts, Rosalyn van Duinen en Norah Willekes) Fries Kampioen zijn geworden! Supergoed gedaan meiden!
jazz1 jazz2
Nieuwe trainsters (23 november 2017)
Onze trainingsstaf is begin dit seizoen uitgebreid! Per september hebben we de volgende juffen mogen verwelkomen:
– Aukje Postma: peuter/kleuter beweeguur op woensdag
– Inge Rodenhuis: turnen recreatie op woensdag
– Maaike Buser: ritmische gymnastiek op vrijdag
Daarnaast hebben we afscheid genomen van Roosmarijn Piek en Irene Mink, beide ritmische gymnastiek. Roosmarijn heeft Maaike de afgelopen periode ingewerkt en zal op de achtergrond nog betrokken blijven.
Ledenstop Jazz 1 (23 november 2017)
Er is een tijdelijke ledenstop voor jazzdance 1, 6-9 jaar. Na de Friese Kampioenschappen in februari 2018 is instroom weer mogelijk. Bij zowel de eerste turngroep (woensdag 14.30 – 15.30 uur) als de ritmische gymnastiekgroep (vrijdag 16.00 – 17.00 uur) is voldoende ruimte voor deze leeftijdscategorie.
Peuter/kleuter beweeguur (22 november 2017)
Sinds dit seizoen bieden we een peuter/kleuter beweeguur aan op woensdagmiddag. In dit uur kunnen de kinderen spelenderwijs kennismaken met de verschillende disciplines van HSV. Onder begeleiding van juf Aukje worden de basiselementen van gymmen en dansen aangeleerd. Er is nog ruimte voor nieuwe leden; de les wordt gegeven op woensdag van 15.45 – 16.30 uur in sporthal ‘de Hege Fiif’.
Trainingspakken en gympakjes (22 november 2017)
De afgelopen tijd zijn er verschillende vragen geweest over het aanschaffen van (gebruikte) trainingspakken en gympakjes. We horen graag van de leden wie een verenigingspakje (turnen) of trainingspak wil bestellen en/of verkopen. Na de inventarisatieronde zullen we, indien nodig, eind dit jaar een bestelling plaatsen bij Muta.
Wanneer je je trainingspak of turnpakje wilt verkopen of je wilt juist eentje aanschaffen kan je dat tot 10 december per mail aangeven via turnen@hsv-hardegarijp.nl .
Grote Clubactie (20 november 2017)
Zoals bekend is doen we ook dit jaar mee aan de Grote Clubactie. Er is al een mooi aantal boekjes ingeleverd. Wanneer je nog een boekje mocht hebben kan je deze inleveren tot dinsdag 21 november bij je trainster of in de HSV-kast.
Wijziging rooster Ritmische Gymnastiek (29 oktober 2017)
Het lesrooster van ritmische gymnastiek wijzigt per 1 november 2017. Het rooster is als volgt:
16.00 – 17.00 uur RG groep 3,4,5 – juf Maaike
17.00 – 18.30 uur RG selectie – juf Maaike18.30 – 19.30 uur RG groep 6,7,8,VO – juf Maaike
Alle leden zijn per e-mail op hoogte gebracht.

Jazz Dance 1 Vol (29 september 2017)
De Jazz Dance groep 1 is vol en er kan geen instroming meer plaatsvinden. Na de Friese Kampioenschappen in februari is instroom weer mogelijk.

Contributie 2017-2018 (26 september 2017)
De nieuwe bedragen voor de contributie zijn berekend door de penningmeester. Ga naar de contributie-pagina voor het nieuwe overzicht.
Turnkamp juni 2017 (20 september 2017)
De meiden, trainsters en begeleiders hebben afgelopen juni een fantastisch turnkamp gehad. Hier een kleine terugblik van het aantal foto’s wat toen gemaakt is!
turnkamp1 turnkamp2 turnkamp3 turnkamp4 turnkamp5 turnkamp6 turnkamp7 turnkamp8 turnkamp9 turnkamp10
Wijziging in tijd Peuter/kleuter gymuur (20 september 2017)
Vanaf volgende week zal het peuter/kleuter gymuur op 15.45 starten.
De Grote Clubactie 2017 (19 september 2017)

Ja! De Grote Clubactie is weer van start gegaan. Veel boekjes zijn al aan de leden uitgedeeld en zij kunnen aan de slag tot 27 oktober! Wij wensen alle lotenverkopers erg veel succes!
– Heb je nog geen boekje? Dan wordt hij deze week uitgedeeld. Heb je na een week nog geen boekje? Meld het even bij de trainster.
– Heb jij je boekje al vol? Super! Dan kan je die bij de trainster inleveren!

P. S. Heb jij een leuke foto van je verkoop van de loten en mag deze op social media? Stuur een berichtje naar Monique via 0612308582 of een mailtje aan webmaster@hsv-hardegarijp.nl

 

Mooie opkomst bij proefles peuter/kleuter beweeguur (12 juli 2017)
Vanmiddag kwamen 15 peuters en kleuters naar de sporthal in Hardegarijp voor de proefles van juf Aukje. Er werd fanatiek deelgenomen aan de les die in het teken stond van vakantie! Een lekker uurtje dansen, gymmen en springen met aandacht voor het bewegen en gebruiken van de verschillende lichaamsdelen. Na de zomervakantie gaan we officieel van start met deze groep. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal de groep gesplitst worden in een uur voor peuters en een uur voor kleuters. Wil je ook je (klein)kind aanmelden? Geef het door via voorzitter@hsv-hardegarijp.nl en we houden je op de hoogte van de startdatum- en tijd.

001003005006

Demonstraties door de Jazz teams (8 juli 2017)
Jazz 3, 4 en 5 deden dit weekend mee aan het internationaal dansfestival ‘Moai Fuort’ in Burgum! Vrijdag de opening met een grote flashmob in het centrum, en zaterdag lieten ze nog één keer hun demodansen zien op het festivalterrein bij Glinstra State. Dit waren spetterende optredens en hiermee hebben deze Jazz teams hun seizoen knallend afgesloten! Heeft u de optredens dit jaar gemist? Niet getreurd, komende week komen de optredens nog op YouTube te staan. 🌎

Jazz 3,4 en 5 Glinstra State

 

Ritmische Gymnastiek eindshow (4 juli 2017)
Vanmiddag hebben de meiden van Ritmische Gymnastiek hun oefeningen laten zien tijdens de eindshow. Alle meiden hebben het hartstikke goed gedaan en hebben allemaal een diploma ontvangen.
Hou het YouTube-kanaal in de gaten want er komt een compilatie van de gehele show online en een aantal oefeningen die zijn laten zien!

DSC00607

 

Proefles woensdag 12 juli peuter/kleuter beweeguur (2 juli 2017)
Volgend jaar start HSV met het peuter/kleuter beweeguur. Op woensdag 12 juli is er een gratis proefles voor jongens en meisjes onder de 7 jaar.

Flyer peuterkleuter beweeguur

 

Jazzdemo’s in de Westermar (24 juni 2017)
Vandaag mochten de Jazz-groepen een demo laten zien in de Westermar. Dit is erg goed gegaan en de groepen hebben het allemaal super gedaan!Jazz 1 Jazz 2 Jazz 3 Jazz 4 Jazz 5

 

Training turnen donderdag 22 juni (20 juni 2017)
Wegens te veel afmeldingen gaat de selectietraining van turnen aanstaande donderdag 22 juni 2017 helaas niet door.

 

Monique Osinga geslaagd voor jurycursus RG3 (9 maart 2017)
Monique Osinga is geslaagd voor de jurycursus Ritmische Gymnastiek! Super gedaan. Hartelijk dank voor je hulp; de selectiemeisjes kunnen hierdoor deelnemen aan wedstrijden. We wensen je veel succes en wijsheid toe bij het jureren van de oefeningen!

Tweede plaatsingswedstrijd RG (5 maart 2017)
Gister vond de tweede plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek plaats in Oostwold. Anthe, Leondra, Emi en Fenna kwamen in actie namens HSV met hun individuele oefeningen. Fenna nam deel met een lint- en knotsoefening in de categorie junioren. Emi mocht een oefening zonder materiaal en een lintoefening laten zien en kwam hiermee uit bij de mini’s. Anthe en Leondra draaiden een hoepeloefening en gezamenlijk een duo baloefening in de categorie pre-junioren. Goed gedaan allemaal!

HSV leden aanwezig in Poiesz Hardegarijp (17 februari 2017)
Een aantal van onze leden staat morgen van 10.00-15.00 uur in de Poiesz in Hardegarijp om tompoucen te verkopen. Kom je ook langs? Onze club kan hiermee, samen met andere aanbiedingen, veel extra munten verdienen! Tot morgen!

Noflike Jûn Hardegarijp
(8 februari 2017)
Zaterdagavond doen een aantal jazzgroepen mee aan de Noflike Jûn in it Maskelyn, aanvang 19.30 uur. Jazz 2, jazz 3 en jazz 5 laten hier hun dansen zien die ze tijdens het FK Jazzdance een prijs opgeleverd hebben. Ook zullen Norah Willekes en Serena Feenstra hun individuele dans nog eens laten zien. Veel plezier en succes alvast!

Eerste plaatsingswedstrijd RG (5 februari 2017)
Gister was de eerste plaatsingswedstrijd voor onze RG meiden in Burgum! Anthe en Leondra mochten de spits afbijten met hun duo bal oefening. Ze draaien een prachtige oefening en vingen alle gooien met bal. Daarna was het tijd voor hoepel individueel, een pittige oefening maar ook deze draaiden beide dames keurig!

In wedstrijd twee was het de beurt aan Emi met haar oefening zonder materiaal. Het was haar eerste wedstrijd, dus extra spannend. Desondanks zette ze een spetterende oefening neer! Keurig op muziek en zelfs de moeilijke evenwichten gingen goed, heel goed gedaan!

Als laatste was Fenna aan de beurt. Fenna kwam dit jaar bij het eerst uit in de categorie junioren en had zowel een knots als lint oefening, beide pittige materialen. Het vele oefenen resulteerde in twee keurige oefeningen! Met slechts één kleine misser zette ze een knappe prestatie neer. Ontzettend goed gedaan!

 

Succesvol FK voor jazzgroepen (28 januari 2017)
Super succesvolle dag voor HSV Jazz op de Friese Kampioenschappen voor groepen! Alle groepen een welverdiende podiumplaats. Gefeliciteerd!
Jazz 1: 3e prijs | Jazz 2: 2e prijs | Jazz 3: 3e prijs | Jazz 4: 1e prijs | Jazz 5: 1e prijs

 

Vooraankondiging Poiesz Jeugd Sponsor Actie (26 januari 2017)
Ook dit jaar zijn we blij weer mee te mogen doen aan de Jeugd Sponsor Actie van de Poiesz. Vanaf 6 februari is het mogelijk de munten (die je krijgt bij het boodschappen doen bij de Poiesz) te doneren aan je favoriete club: HSV! De koker van HSV staat vanaf 6 februari in de Poiesz in Hardegarijp. We zullen je via onze social media kanalen regelmatig op de hoogte houden van speciale aanbiedingen en producten waarbij extra munten worden gegeven. Met deze spaaractie kunnen we een mooi bedrag voor de club verdienen. Kunnen we ook op jouw hulp rekenen?

 

Eerste plaatsingswedstrijd turnen groep 3 (24 januari 2017)
Afgelopen zaterdag was de eerste plaatsingswedstrijd turnen van groep 3 te Hardegarijp. In totaal zijn er twee plaatsingswedstrijden; je moet aan beide wedstrijden hebben deelgenomen wil je je kunnen plaatsen voor de Friese Kampioenschappen. HSV Hardegarijp deed met twee turnsters mee aan deze wedstrijd die in eigen turnhal plaatsvond.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Jente Baarsma, pupil 1 D3. Jente begon met een prachtige vloeroefening. De sprong ging ook erg goed dus begon Jente met veel motivatie aan de brugoefening. Deze ging uitstekend en met goede moed ging ze hierna naar het laatste onderdeel; de balk. Bij de prijsuitreiking bleek dat Jente het uitstekend had gedaan, ze kreeg het zilver omgehangen!

In de tweede wedstrijd mocht Ilse van Eijden strijden, pupil 2 D2. Zij begon met een super goede vloeroefening waar niets op aan te merken was. De sprong ging goed en ook de brug ging geweldig. Ook voor Ilse kwam als laatste onderdeel de balk. Ze is knap 6e geworden.

Mooie resultaten tijdens het eerste meetmoment. Beide meiden gaan vol goede moed trainen voor de volgende plaatsingswedstrijd op 25 maart.

IMG_0274

 

Kerstshow HSV (13 december 2016)
Zaterdag 17 december 2016 organiseert HSV de jaarlijkse kerstshow. Leden van jazzdance, ritmische gymnastiek, turnen en zumba zullen diverse optredens verzorgen. De kerstshow zal dit jaar gehouden worden in het theater van it Maskelyn in Hardegarijp. Familie, vrienden en andere belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken! Entree is gratis, echter zal er bij de ingang naar een vrijwillige bijdrage worden gevraagd. Deelnemers hebben via hun trainster informatie ontvangen over kleding en eventuele accessoires.

2016 - Kerstshow uitnodiging