Recreatief turnen
HSV biedt turnen aan voor kleuters t/m voorgezet onderwijs. Voor kleuters is het bewegen in de ruimste zin van het woord. Het gaat er vooral om de kinderen op een speelse wijze kennis te laten maken met turnen en de toestellen.  Vanaf groep 3 wordt er ook aandacht aan techniek besteed.

Wil je een gratis proefles doen? Dat kan! Stuur even een mailtje naar juf Inge dat en wanneer je komt voor een proefles. De actuele tijden en groepen staan in het ‘Lesrooster’ en het mailadres is te vinden onder ‘Informatie’ > ‘Trainsters’.

Wedstrijdgroep en selectie
Naast het recreatief turnen is er ook een wedstrijdgroep. Je traint dan op de donderdag en doet mee aan wedstrijden. Je kunt door de trainster uitgenodigd worden om mee te doen met de selectie. Bij de selectie hanteren we een proefperiode van 2 maanden. Hierna volgt eventueel de uitnodiging om je te voegen bij de selectie.

Voor benodigde kleding, zie hier.

Regels rondom de lessen
– 5 minuten voor aanvang van de les mogen de kinderen op de bank of tegen de muur in de zaal wachten, tot die tijd blijven ze rustig in de kleedkamer. Er wordt dus niet gerend of gek gedaan in de sporthal!
– Voor, tijdens en na de les is er geen toezicht in de kleedkamer, laat daarom geen waardevolle spullen in de kleedkamer achter.
– Tijdens de turnlessen mogen de kinderen niet in de toestelberging behalve wanneer de leiding hen dat gevraagd heeft om iets te pakken of op te ruimen.
– Tijdens de les blijven de kinderen in principe in de zaal. Laat kinderen voor de les naar het toilet gaan zodat dit in de les minder vaak hoeft. Van de jongste kinderen wordt verwacht dat ze zichzelf kunnen redden op het toilet, de leiding kan de zaal niet verlaten tijdens de les.
– Ouders zijn niet in de zaal aanwezig tijdens de les, er is de gelegenheid om tijdens de les op de tribune de zitten wanneer ouders en belangstellenden de les willen volgen.
– Verzocht wordt om op de tribune met gedempte toon te spreken om de kinderen in de zaal zo min mogelijk af te leiden.
– Lang haar wordt tijdens de les in een staart of vlecht gedragen, in ieder geval niet los. Klemmetjes en haarspeldjes kunnen vervelend zijn tijdens het maken van een koprol, denkt u hier zelf om?
– Geen sieraden zoals kettingen, oorbellen (knopjes mogen), armbandjes etc.
– Tijdens de les wordt, indien mogelijk, een gympakje gedragen of andere geschikte gymkleding en bij voorkeur “turnschoentjes” met flexibele zool.
– Tijdens de wedstrijden en/of uitvoeringen draagt men het “voorgeschreven” pakje, dit is verschillend per groep.
– Als uw kind tijdens de les niet aanwezig kan zijn, graag afmelden vóór 13.00 uur via WhatsApp, later mag maar dan wordt het niet meer voor de les gelezen.
– En we gaan natuurlijk met respect met elkaar om! Dus niet pesten, uitlachen, buitensluiten, etc.